Dart

by Rasmus on 4. juli 2011

in Dart

Dart er et spil – eller rettere en række beslægtede spil, hvor pile kastes mod et cirkulært mål (en dartskive), der hænger på en væg. Selvom man tidligere har anvendt udtrykket dart om mange forskellige spil, refererer det i dag oftest til et standardiseret spil, der kræver et bestemt skivedesign og regelsæt.

Udover at være et professionelt konkurrencespil med store pengepræmier på spil, er dart også et traditionelt pubspil, der især er populært i Storbritannien (der var de første til at anerkende dart som en officiel sport) samt Nederlandene, de skandinaviske lande, Israel og USA.

Historien om dart

Det menes at dartspillet opstod blandt soldater, der kastede korte pile mod træstubbe. Når disse træstubbe tørrer, opstår der revner, der følger træets årringe og derved skaber sektioner, der kan minde om dem vi kender fra moderne dartskiver.

Sporten breder sig ikke overraskende i første omgang til træindustrien, hvis arbejdere forarbejder træet så de i højere grad minder om de dartskiver vi kender i dag, og medbragte dem på den lokale pub.

Den moderne nummerinddeling, som er den mest udbredte i dag har tallet 20 i toppen, men mange andre konfigurationer har været anvendt gennem årene. Hensigten med layoutet er først og fremmest at straffe unøjagtighed, hvilket er hovedårsagen til at høje numre er omkranset af lavere numre (fx har 20 talle 5 og 1 som naboer). Dette layout blev udtænkt i 1896 af Brian Gamlin.

Udstyr til dart

Kunne du tænke dig selv at komme i gang med at spille dart? I så fald kan vi anbefale at kigge forbi hjemmesiden Dartshop.dk, der har Danmarks største udvalg af udstyr til dart. Her kan du finde alt hvad du har brug for indenfor dartskiver, dartpile og tilbehør til dart. Klik på det følgende link for at besøge dartshop.dk: Dart.

Adam januar 9, 2012 kl. 09:59

Hej fed hjemmeside har givet os meget viden om dart vi bruger det nemlig i et skoleprojekt vi lover at kigge forbi jeres anden hjemmeside 🙂

Comments on this entry are closed.

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: